maanantai 24. maaliskuuta 2014

Paprika-sipulipiirakka

Paprika-sipulipiirakka (Iltasanomat, Ruokala)

Ainekset
(pieni Teeman suorakaidevuoka)

Pohja:
75g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
0,25 dl vettä
Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Täyte:
4 pientä tai 2 isoa sipulia puolirenkaina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 - 2 paprikaa kuutioina
1 rkl oliiviöljyä
0,5-1 tl sokeria ja suolaa
vastajauhettua mustapippuria
0,5 tl timjamia
1,5 dl juustoraastetta
Päälle:
1 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
suolaa
vastajauhettua mustapippuria

Kuullota öljyssä sipulit ja paprikat. Mausta sokerilla, suolalla, pippurilla ja timjamilla.
Anna hautua hetki ja jäähdytä täytettä hieman.

Levitä jäähtynyt täyte kerroksittain juustoraasteen kanssa vuokaan.
Sekoita kerman joukkoon kananmunat ja mausteet.
Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Anna piirakan vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa lämmin piirakka raikkaan vihreän salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti